به وبلاگ احمدی خوش آمدید مدیر وبلاگ
کلبه اندیشه و احساس 1
بنـــــــر تبلیغاتی رایـــــگان 1
کشتی.کامیاران 1
ردیاب جی پی اس ماشین
ارم زوتی z300
جلو پنجره زوتی

پالنگان،کامیاران ،کردستان






 

فریبرز مرادی" رئیس سازمان آتشنشانی کامیاران صبح امروز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ما  از برخورد اتوموبیل پراید با کامیون باری در مسیر سنندج به کامیاران در روز گذشته خبر داد.

رئیس آتشنشانی و اطفا حریق در این باره اظهار داشت: در کیلومتر 10 جاده سنندج به کامیاران بر اثر سبقت غیر مجاز و سرعت بالای اتومبیل پراید و متعاقبا برخورد شدید آن با کامیون، دو سرنشین پراید در دم جان باختند.

وی افزود: با تماس با این سازمان، گروه های امداد و نجات جاده ایی در محل آماده شده و به همراه نیروهای هلال احمر کامیاران برای بیرون کشیدن پراید از زیر چرخ های کامیون اقدامات اولیه را شروع کردند.

مرادی با اشاره به برخورد شدید پراید از روبرو با کامیون ابراز داشت: بر اثر این برخورد  قسمت موتور پراید در زیر چرخ های کامیون کاملا له شد و نیروهای امدادی از طریق کشش به وسیله وسایل نقلیه دیگر توانستند این دو وسیله نقلیه را از هم جدا نمایند.

رئیس آتشنشانی کامیاران اضافه کرد: با استفاده از "ست هیدرولیک" و "برش هوا و گاز" قسمت های له شده پراید را جدا کرده تا بدن های بی جان سرنشین ها را بیرون بکشیم.

مرادی درباره هویت سرنشینان پراید عنوان داشت: راننده پراید خانومی به نام "گ- دوست محمدی" به همراه پدرش " ق- دوست محمدی" از اهالی شهرسنندج سرنشین اتوموبیل پراید بودند که به بیمارستان سینا کامیاران جهت طی مراحل پزشکی قانونی اعزام شدند.

 



+ نوشته شده در دو شنبه 23 آبان 1394برچسب:,ساعت 13:49 توسط فردین احمدی |

 


دنیا را آب ببرد، مسئولین را خواب می برد...

دنیا را آب ببرد، مسئولین را خواب می برد...

آیا کسی خبردارد در طی دو روز گذشته مسئولین و مدیران کامیاران در زیر کدام چتر خود را پنهان کرده بودند که به چشم نمی آمدند؛ کسی می داند که چه مقام و منصبی خواستار توضیح عملکرد منفی، بی توجهی و عدم حضورمدیران شهری و شهرسازی در طول بارش های اخیر در سطح شهر شده است..!

به گزارش شاهوخبر؛ با شروع بارندگی های چند روز اخیر دوباره داستان تکراری سیل و آب گرفتگی معابر و خیابان ها ققنوس وار از زیر خاکستر بیرون می خزد و نشانه های بی تدبیری، کم کاری، بی توجهی و... میران شهری و شهرسازی را عیان می سازد.

کاری به اینکه دیشب ستاد بحران کشوری دستور تخلیه بخش هایی از شهر "کوهدشت" را صادر کرده نداریم؛ کاری به شهر ایلام هم نداریم که آنچه خیابان داشته با آب یکسان شده و از بین رفته، اصلا کاری هم به کار آب گرفتگی پل زیر گذر هادی ضیاء الدنی سنندج و بازار قدیمی این شهر و یا به آب گرفتگی معابر مریوان نداریم.

سرو کار ما با شهر کامیاران است که اگر گذشتگان شهر را روی همین چند تپه میانی شهر نمی ساختند با این بارندگی اخیر باید حالا شهر را در میان مزارع سبزی خوراکی "ناو دةروةن" جمع می کردیم.

با اولین بارش ها به جای اینکه آب های روان از داخل جوب ها و جداول کشیده شده رد شود، فی الحال گوشه های آسفالت جاده را و سپس میان کمر آن را در برگرفته و لایه ایی ژل مانند از آب لرزان خیابان ها را در برمی گیرد.

سیلاب به سرعت از میان محله های بالایی شهر می گذرد و به مانند موج های خروشان دریا "خیابان بهشتی" را می پوشاند و بعد از گذر از کوچه های جنوب خیابان خود را به "خیابان صلاح الدین ایوبی" رسانده و از طرف غرب "میدان امام شافعی" شکل جزیره ایی در میان آب ها به خود می گیرد.

شهروندان خیابان امام(ره) دو روزه که از این ور خیابان به طرف دیگر نرفته اند و جالب ترین تصویر، آب گرفتگی میانه "خیابان میثم" دقیقا روبروی شهرداری شهر است که اینجا دیگر نماد بی کفایتی این نهاد شده است.

و البته بی کفایتی دهها مدیر و مسئول حال و گذشته که بدون توجه به هرگونه آینده نگری شهری، شهر را صرفاً با دریافت عوارض ساخت و ساز گسترش دادند و عملاً هیچ کاری برای این شهر رها شده نکردند.

اصلا باز محوطه شهر کامیاران به کنار...، اگردر زیر شُرشٌر باران سیل آسای اخیر به شهرک های اقماری اطراف شهر سفری کوتاه می داشتیم، اوج بی تدبیری مسئولین و ناامیدی شهروندان را می توانستیم سبدسبد برداشت نماییم.

این مناطق که در طی دهه گذشته ساخته شده اند وضعیتی بسیار اَسف بار را تجربه نمودند و آب گرفتگی ساختار همه کوچه ها و خیابان ها را به هم ریخته است، در شهرک های ژوان، بعثت، دادگستری و.. کوچه های شیب دار فراوانی وجود دارند که با اولین بارش سیل آسا، آب به داخل حیاط ها و طبقات همکف ساختمان ها نفوذ کرده و مال و اموال وزندگی آرام این مردمان را بر باد می داد.

و امروز که آرام آرام دوباره بارش جان می گیرد، همین مردمانی که دست ها را برای بارش باران بلند می کردند، زیرچشمی به آسمان می نگرند و در دل دعا می کنند که باران ببارد اما آرام...آرام، زیرا اگر به مانند پنج شنبه و جمعه آب شهر را دربرگیرد باز مدیران در خواب و قیلوله خواهند بود و کسی به داد آنان نخواهد رسید.

راستی کسی می داند در طی دو روز گذشته مدیران شهری کامیاران در زیر کدام چتر خود را پنهان کرده بودند که به چشم نمی آمدند؛ کسی می داند که چه مقام و منصبی خواستار توضیح عملکرد منفی، بی توجهی و عدم حضور مدیران خدمات شهری و شهرسازی در طول بارش های اخیر شده است؟

دولت یازدهم در کامیاران، عجب منادیان "تدبیر" و "امیدی" دارد... .



+ نوشته شده در شنبه 9 آبان 1394برچسب:,ساعت 22:6 توسط فردین احمدی |

 
4کشته و4 مجروح در تصادف مرگبار جاده کامیاران – مریوان

رئیس پلیس راه انتظامی کردستان گفت: این حادثه به علت انحراف به چپ سواری پژو، سرعت زیاد آن و لغزنده بودن جاده روی داده است.

به گزارش شاهو خبر؛ ساعت 18 جمعه شب بر اثر برخورد سوار پژو405 با وانت پیکان 4 نفر از سرنشینان این دو خودرو در دم جان باختند و 4 نفر دیگر نیز به شدت مجروح شدند.

این حادثه در جاده کامیاران به مریوان، در 15 کیلومتری غرب شهر، حدفاصل روستاهای "گنبده" و "آسنگران" روی داد.

سرهنگ "رمضان نادری" رئیس پلیس راه انتظامی استان کردستان در تشریح این خبر به خبرنگار ما گفت: این حادثه به علت انحراف به چپ  سواری پژو، سرعت زیاد آن و نیز بارش شدید باران و طبعا لغزنده بودن جاده روی داده است.

وی درباره مصدومین این حادثه بیان داشت: 4 تن از مجروحین این حادثه به بیمارستان سینا کامیاران فرستاده شدند که به علت وخامت حال آنان به بیمارستان های مرکز استان اعزام شدند.



+ نوشته شده در شنبه 9 آبان 1394برچسب:,ساعت 22:4 توسط فردین احمدی |

 تيمي از مهندسان كشور چك، دوچرخه پرنده (Flying Bike)‌ را طراحي كرده و اميدوارند با آغاز مراحل ساخت از هفته آينده، نخستين تست پروازي در ماه آگوست (مرداد ماه) انجام شود.

به گفته طراحان، دوچرخه پرنده FBike بر روي زمين عملكردي مشابه يك دوچرخه پدالي عادي را دارد، اما با استفاده از شش ملخ الكتريكي و در حالت ايستا دوچرخه مي تواند به راحتي از زمين بلند شده و فرود بيايد.

 


در سيستم مفهومي مولتي كوپتر، چهار موتور الكتريكي 10 كيلووات نيروي مورد نياز براي چرخش ملخ دو قلوي جلو و عقب را تأمين مي كند و دو موتور 3.5 كيلووات نيز براي ملخ هاي اطراف كفايت مي كند.

 

باتري هاي ليتيوم- پليمر با مجموعه وزن 20 كيلوگرم در زير محور اصلي دوچرخه قرار مي گيرند. وزن كل دوچرخه پرنده در حالت پرواز به همراه دوچرخه سوار حدود 170 كيلوگرم تخمين زده مي شود.

 

عصر ايران



+ نوشته شده در شنبه 9 آبان 1394برچسب:,ساعت 20:17 توسط فردین احمدی |

 

این کامپیوتر که با قیمت ابتدایی ۶۹۹ دلار وارد بازار می شود با پردازشگر 3.3GHz از نوع Core i3-2120 ارایه می گردد و البته با پرداخت پول بیشتر می توانید آن را ارتقا هم بدهید. کارت گرافیک هم Nvidia GeForce GT545 با یک گیگابایت رم GDDR5 است. و رم کامپیوتر نیز انتخابی از ۴ یا ۸ گیگابایت خواهد بود.


Alienware X51_002_narenji.jpg

هارد این کامپیوتر ۱ ترابایتی از نوع 7,200rpm است. روی کیس درایو DVD به همراه وای-فای و سیستم صوتی اچ دی ۷ کاناله و ۶ پورت یو اس بی 2.0 و دو پورت یو اس بی 3.0 و پورت های اترنت و HDMI را هم پیدا می کنید. 

سیستم عامل هم نسخه ۶۴ بیتی از ویندوز 7 است که به همراه نرم افزارهای ویژه Alienware ارایه خواهد شد. 

حالا به جای ۴۰۰۰ دلار شما می توانید با حدود ۷۰۰ دلار یک کامپیوتر بازی از سری Alienware داشته باشید. البته اگر تصمیم به خرید اش گرفتید یک مانیتور و موس و کیبورد عالی هم فراموش نشود!



+ نوشته شده در شنبه 9 آبان 1394برچسب:,ساعت 20:13 توسط فردین احمدی |

 

Sharp Aqous FreeStyle

 Sharp Aqous FreeStyleSharp Blog

تلویزیون های شارپ Aquos FreeStyle مجهز به باتری داخلی بوده و سیگنال های تصویر را بصورت بی سیم دریافت می کنند. حداکثر فاصله کارکرد این تلویزیون ها 30 متر است، یعنی اگر فاصله تلویزیون تا فرستنده بیشتر از 30 متر شود تصویر قطع خواهد شد.

تلویزیون 20 اینچ FreeStyle حدود 2.5 کیلوگرم و تلویزیون 30 اینچ پرتابل شارپ نیز حدود 8.8 کیلوگرم وزن دارد. اگر سایز تلویزیون های پرتابل بزرگتر شوند آنوقت نیاز به باتری های بسیار بیشتری خواهیم داشت و در نتیجه وزن تلویزیون نیز به مراتب سنگین تر خواهد شد و در نهایت قابلیت حمل آسان آن از بین خواهد رفت.

ممکن است شارپ این تلویزیون ها را در سال جاری، ابتدا در ژاپن عرضه کند

 

 



+ نوشته شده در شنبه 9 آبان 1394برچسب:,ساعت 20:12 توسط فردین احمدی |

مراسم روز عاشورا در کامیاران به روایت تصویر

کربلا تمام نشده است و ادامه دارد. سپاه عمر سعد و سپاه امام حسین (ع) هنوز هم هستند "کل الیوم عاشورا" یک حقیقت است و اگر بنا نداریم در لشگر امام حسین (ع) باشیم پس در لشگر عمر سعد هم نباشیم .

تصویر: آرام فاتحی/مظفر فتحی/اسماعیل باتمانی



+ نوشته شده در شنبه 13 آبان 1394برچسب:,ساعت 14:12 توسط فردین احمدی |

 
چهره ماتم گرفته کودکان کامیارانی در روز عاشورا تماشا دارد

این نیست که روز عاشورا عزاداری کنیم و در برابر مصائب سیدالشهدا(ع) اشک بریزیم بلکه روز عاشورا کاربردی و مربوط به زندگی امروز است، باید تا جایی بایستیم که امام حسین (ع) و یارانش ایستادند.

تصویر: مظفر فتحی/آرام فاتحی/ اسماعیل باتمانی



+ نوشته شده در شنبه 2 آبان 1394برچسب:,ساعت 14:9 توسط فردین احمدی |

  

alt

 

از آن روزی که اینترنت بنا شد
زن خونه ز مرد خود جدا شد

 

 نه چای آماده و نه استکانی  
دریغ از پختن یک لقمه نانی

 

سر صبحی که پی جو تا سحرگاه
موبایلش روشنه هر گاه و بی گاه

 

 گهی اینترنت و واتس آپ و گه چت  
پیامک میزنه این خط به اون خط

 

 خیالش نی بچه ش داره میمیره
خوراکش خورده یا اینکه نخورده

 

 خیالش نی که مردش خسته و زار  
میاد خونه شبانگاهان سر کار

 

سرش توی موبایلش هی میخنده  
پیامک میزنه خالی میبنده

 

 بجای همدمی با مرد خونه
موبایلا روز و شب همدمشونه

 

الهی این موبایلا را تو بشکن  
دل بیچاره ی مردا رو نشکن

 

قدیما مرد و زن همراه و همدل  
حالا همدم شده خط ایرانسل

 

الهی کابل اینترنت جدا شه  
موبایلا از دست زن ها رها شه

 

 از آن روزی که این تانگو بنا شد
زن خونه ز مرد خود جدا شد

 

 
 


+ نوشته شده در چهار شنبه 2 آبان 1394برچسب:,ساعت 21:38 توسط فردین احمدی |

استعفای شهردار کامیاران

شاهو خبر: شهردار کامیاران پس از 20ماه فعالیت در پست شهرداری شهر کامیاران در حضور اعضای شورای اسلامی استعفای خود را اعلام نمود.

به گزارش شاهو خبر؛ "ناصر شفیعی" شهردار کامیاران پس از 20ماه فعالیت در پست شهرداری شهر کامیاران در حضور اعضای شورای اسلامی استعفای خود را اعلام نمود و این پست مهم شهری را به دیگری سپرد.

در دفتر شهرداری کامیاران که عده ایی از کارمندان شهرداری و شورای اسلامی حضور داشتند شفیعی بعد از بیان سخنانی کوتاه از این پست حساس که سالیان فراوانی است دارای فراز و نشیب های زیادی بوده خداحافظی کرد.

روز دوشنبه که خبرنگار شاهو خبر برای دریافت خبری از شایعه استعفای شهردار به دفتر وی رفته بود، مدیر دفتر ایشان از عدم حضور شهردار گفته بود و اینکه برای انجام کاری اداری به تهران و وزارت کشور رفته است خبر داده بود.

حال ناصر شفیعی برای چه کاری و برای دیدار چه کسی به وزارت کشور رفته، هنوز خبری منتشر نشده است. اما در آخرین دقایق روز کاری سه شنبه این استعفا محتمل شده و از طریق پایگاه اطلاع رسانی شهرداری کامیاران اعلام شده است.

ظاهرا "رضا رستمی" از کارمندان شهرداری فعلا به عنوان سرپرست شهرداری توسط شورای شهر معرفی شده است.

واقعاً خسته نباشی آقای شهردار !!!!!!!!!!!!!!!!؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟

وایی چه شهری داریم ما!!!!!!!!!!؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟

خدا قوت مسئولین محترم لطفاً کمی هم به فکر شهر ما باشید !!!!!!؟؟؟؟؟؟؟؟بخدا



+ نوشته شده در پنج شنبه 27 آبان 1394برچسب:,ساعت 22:53 توسط فردین احمدی |

زیارتگاه "پیرمحمد سرابکام" یادگاری از فتوحات اولیه اسلام در دشت کامیاران

زیارتگاه

 مدفن "هفت سواره پیرمحمد" با درختان ستبر و سایه گستر علاوه بر اینکه محل زیارتی می باشد، تبدیل به محلی گردشگری شده است.

با ظهور دین مبین اسلام و گسترش سلطه اعراب مسلمان بر سرزمین های خاورمیانه، تحولات گسترده ای را در منطقه آسیای غربی موجب شد؛ یکی از این سرزمین ها ایران بود که به علت ظلم و جور امپراتوری ساسانیان و افول قدرت این حکومت، نیروهای تازه نفس اسلام توانستند در طی جنگ هایی حکومت ساسانیان را سرنگون ساخته و قسمت اعظم سرزمین ایران را تحت لوای اسلام در آورند.

در غرب سرزمین ایران که کُردها در آن ساکن بوده علی رغم مقاومت اولیه مردمان کُرد در برابر فتوحات سپاه اسلام، در مناطقی نهایتاً سازش را پذیرفته در حوزه سلطه مسلمانان عرب قرار گرفتند و یا در نقاطی قرن ها طول کشید تا مردمان این دیار با اسلام آشنا شده، راه رستگاری خود را در این آیین بیابند و اسلام آورند.

"دشت کامیاران" به علت قرار گرفتن در مسیر شرق به غرب و جنوب غربی به شمال غربی سرزمین ایران همواره از ناحیه های پرتردد بوده و اگر برگ های تاریخ این منطقه را ورق بزنیم متوجه خواهیم شد که چه جنگ هایی اعم از مذهبی، سیاسی و بازرگانی در طول مسیرهای این دشت روی داده است که شرح همه آنها در این یادداشت نمی گنجد.

از جمله جنگ های میان فاتحین سپاه اسلام و ساکنان بومی که در دشت کامیاران روی داده است، نبردی خونینی در دامنه کوه "کرگان" در نزدیکی روستای فعلی "سرابکام" بوده است؛ در دامنه کوه کرگان مرقد هفت نفر از اعراب مسلمان که ظاهرا با ساکنین محلی به نبرد برخاسته اند در زیارتگاهی ساده و سنگ چین شده دیده می شود.

حاکم مقتدر این نقطه از سرزمین ایران بر طبق روایات تاریخی احتمالاً از طایفه "گوران" بوده که در اواخر حکومت ساسانی در این منطقه حکمرانی می کرده اند و معمولاً در تحقیق ها و کتاب های تاریخی به نام "کرگان شاه" آمده است، توانسته بر سپاهیان اسلام ظفر یابد و چندین نفر از آنان را شهید نماید که در همین محل مدفون شده اند.

این محل که حالا در میان باغ ها و درختان جنگلی منطقه به صورت محلی خوش آب و هوا در آمده است به نام "هفت سواره پیرمحمد" شناخته می شود و مدفن شهدای سپاه اسلام، زیارتگاه عاشقان و محبین صحابه و تابعین رسول اکرم(ص) است.

مدفن هفت سواره پیرمحمد با درختان ستبر و سایه گستر علاوه بر اینکه محل زیارتی می باشد، به علت قرار گرفتن در دامنه کوه پرابهت کرگان و نزدیکی با رود خروشان "کام" و سراب های خنک و پرنیلوفر، تبدیل به محلی گردشگری شده و سالانه هزاران نفر برای زیارت، سیاحت، کوهنوردی و استفاده از باغ های میوه و مزرعه های سیفی جات و سبزی به این محل سفر می کنند.

برای رسیدن به روستای سرابکام و رفتن به مکان زیارتی گردشگری پیر محمد، باید از جاده کامیاران به روانسر به روستای "الک" رفت و پس از گذر از میانه روستا از طریق روستای "طیانه" وارد سرابکام شد.

 



+ نوشته شده در شنبه 2 آبان 1394برچسب:,ساعت 15:40 توسط فردین احمدی |

 



+ نوشته شده در چهار شنبه 14 آبان 1394برچسب:,ساعت 22:24 توسط فردین احمدی |

سفری به پالنگان از دید یک مسافر

 

 باید اعتراف کنم با اینکه تلاش کرده بودیم کارهارا طبق برنامه پیش ببریم،اما رزرو نکردن جا، بی نظمی را بر روند حرکت گروه چیره کرده بود، بطوریکه می بایست پنجشنبه شب در هتل اورامان اقامت می کردیم ، ولی چون اتاق ها پر بود ، حرکت به سمت کامیاران و پالنگان را یک روز به تاخیر انداختیم و جمعه کوله بار خود را جمع کرده و هتل شادی سنندج را به قصد کامیاران ، ترک کردیم.

 شهر کامیاران نقطه ی گذر و تغییر مسیر ما به سمت روستای پالنگان است.کسب اطلاعات قبل از سفر و توصیه ی زیاد دوستان برای دیدن این منطقه ، وسوسه ی رفتن را فزونی بخشید.کامیاران در جنوب شهر سنندج و درفاصله ی 65 کیلومتری آن قرار دارد. تقریبا  در ابتدای شهر کامیاران ، تابلویی تورا به سمت پالنگان راهنمایی می کند.

در دوراهی پالنگان - روانسر ، راه را به سمت راست، کج می کنیم! و وارد جاده ی پر جاذبه ی پالنگان می شویم. 

روستای پالنگان در دهستان ژاو رود در 55 کیلومتری شمالغرب کامیاران ، در دامنه ی کوه شاهو در تنگه ای به نام دره ی تنگیور قرار دارد. عبور از این 55 کیلومتر راه ، یعنی گذر از فراز و نشیب ها و پیچ و خم های اقلیم منطقه که پوشش گیاهی و طبیعت فوق العاده ی حاکم ، هوش از سر آدمی می برد. لحظه به لحظه و قدم به قدم اینجا ، سوژه هایی مناسب برای عکاسی و دمی ایستادن و استشمام هوایی رویایی است.

روستاها با نام های مختلفی در طول جاده ی پالنگان ، دیدگانت را متوجه خود می کند. از ماویان و گشکی بگیر تا گازرخانی و نهایتا خود پالنگان! اما روستایی به نام کاشتِر ، در جایی از خود نمود بیشتری بر جای می گذارد ، آنجا که تابلوی زیارتگاه حضرت عکاشه در چندقدمی این روستا ، در خیرمقدم به مسافرین پیش دستی می کند.

 

روستایی که از جوار مرقد برفراز و نقلی حضرت عکاشه ، منظره ای زیبا دارد. 

 

عده ی زیادی در اینجا گرد هم آمده اند. فضای مرغوب خوشایندی است و مهیا برای دست نماز شدن! ما نیز خود را با این رود خروشان معنوی پیوند می دهیم و نماز ظهر و عصر را بجا می آوریم.

در کنار قبر حضرت عکاشه ، شرح مختصری از ایشان نوشته شده که در آن آمده است:«عکاشه بن محصن الاسدی ،از مردم مدینه و از یاران انصار که هنگام ورود پیامبر اسلام به مدینه ، اسلام آورد و حافظ کل قرآن و مشرف به بوسیدن مهر نبوت بوده است.»فاتحه ای نثار می کنیم و صفای باطنی می یابیم و عزم ادامه ی راه!

ترکیب رنگ های مناظر که نشات گرفته از لطافت و زمختی طبیعت است ، سبز مخملین را در کنار سختی کوه های برافراشته ، زیر گنبد آبی دوار به تماشا نشستن ، آن هم با موسیقی دلنواز رودهای جاری ، حکایتی است رویایی که باید می بودی و می دیدی...

در این اندیشه بودن تو را کافی است که صدای موسیقی کردی به همراه کف های شادی مردم در کنار جاده ، حس رمانتیکت را دو چندان کرده تا در پیچ جاده ، درجا ! پا بر ترمز نهی و خود را به جمع آنها رسانی.

همه از زن و مرد ، پیر و جوان گرداگرد گروهی جمع اند که به نوازندگی ، خوانندگی و رقص کُردی مشغولند. جای همگی شما اینجا خالی! جوان های کُردِ ساده عذار ،  دست در کمر یکدیگر ، شور و حال وجود خود را در پای می کوبند. حالی خوب دارم! حال حیات و انس و الفت با پیرامون خویش. فاصله ای بین خود و اهالی این دیار نمی یابم.

ساز آهنگ به مقصد خویش را دوباره کوک می کنیم و با نواختن آن ، صدای موسیقی کردی و طنین شادی مردم ، آهسته آهسته از ما فاصله می گیرد. انرژی بروبچه ها برای مواجه شدن با پالنگان و صرف آن برای گشت و گذار به اوج می رسد. زیبایی جاده و ارتفاعات اطراف ، بی حوصلگی ام را در رسیدن به پالنگان از بین برده است.

جاده در جایی به بالاسر پالنگان می رسد.بهترین فرصت است برای دید زدن روستا از بالا دست و داشتن یک برآورد کلی از موقعیتش در تنگه و طول و عرض آن.

از ماشین پیاده شده و دل به شیب کوه می سپاریم و غرق در سبزه ها! به قول نظامی:                                            «چو بانگ سبزه در سبزه شنیدی     ز باغ سبزه ، سبزه بر دمیدی»  

از همین بالا خود را سرازیر به روستا می کنم. بعضی وقتها بجای در، از پشت بام وارد خانه شدن مزه می دهد! بهترین تعریفی که از حالم می توانم بگویم همین است.

عادت همه ی ما شده ، زمانیکه معماری پلکانی را می شنویم ، نام و سیمای ماسوله را به یاد می آوریم. اما پالنگان نیز معماری پلّکانی دارد. حیاط هر خانه پشت بام همسایه ی مهربان اوست.

این روستا 550 سال قبل در این مکان ساخته شده است. ولی روستای اصلی که قدمتی بیش از این دارد حدود 500 متر بالاتر بوده که تقریبا تک و توک خانه ای به شکل خرابه باقی مانده است.

وجه تسمیه پالنگان گفته می شود چون از این روستا رودهای زیادی عبور می کرده ، پل های زیادی داشته که "پُل انگان" خوانده می شده است.

بعضی ها می گویند از پله های زیاد روستا گرفته شده است.

 

از طرفی عده ای می گویند که پالنگان تغییریافته ی کلمه ی "پال نان" که لهجه ی "هورامی" بوده و به معنی "کنار نان نشستن"است ، می باشد. در عین حال برخی نیز بر این اذعان دارند که پالنگان از "پایِ لنگ" گرفته شده است که در پایین آمدن از روستا ، لنگان لنگان راه می رفتند. یکی دیگر از دلایل نامگذاری روستا، وجود پلنگ در گذشتۀ این منطقه بوده است.

در این روستا 190 خانوار زندگی می کنند که حرفۀ اکثر آنها پرورش ماهی (به جهت تاسیس شیلات در نزدیکی روستا) و دام است.

 برای رفتن به داخل روستا می باید پلّه های فراوانی را به پایین برویم .در این مسیر، کوچه هایی در طرفین راهت قرار دارد که مسیرشان رو به بالاست. به نظر درون تنگه ای هستیم. زنان دوشادوش مردان برای رفع مایحتاج زندگی رفت و آمد میکنند. این که عبور از این معبرها برای چند بار در روز، کار دشواری باشد ،دور از ذهن نیست.

یکی از ویژگیهای پالنگان،عبور رودی از میان روستا است که آن را به دو بخش کرده است.این رود 500-600 متر آن ور تر به رود پرهیجان سیروان میریزد. "سیروان" یکی از همسفرهای ما در این راه بود، تا جایی که در ادامه سفر ، حتی تا پاوه و اورمان ، ما را تنها نگذاشت.

 

روستای زیبای پالنگان ، با معماری خشک چینِ قدیم ، همه ی یادگاران گذشته را در خود حفظ کرده و با چراغی روشن ، پذیرای مسافران دور و نزدیک است. همچون این کودک مسافر که با آن لب و لوچه آغشته به بستنی ، میتوان حس پاکی و بی خیال ازمسائل دنیا را در نگاهش بیابی! گویی کیفش کوکِ کوک است و دماغش چاق!

مردم روستابه مانند خانه هایشان ، محکم و مقاوم در برابر سختی های بیشمار زندگی ایستاده اند. این منطقه قحطی و جنگ را پشت سر گذاشته است.

  اینجا زندگی، سختی دارد ! مثل تأمین سوخت و صعب العبور شدن در زمستان و نبود خیلی امکانات دیگر ، ولی بسامد بالای مظاهر طبیعت ، من را به نوشتن مکنونات قلبی ام طلبیده اند:

پالنگان تا قبل از این برایم ناشناخته ای زیبا بود،اما دیری نمی پاید تمام حفرات مبهم تفکرم با اجرام عاطفه ، صفا و مهربانی مردمش جایگزین میگردد.آنجا غریبی و تنهایی واژگانی نامربوط و غلو نکرده باشم اهانت آمیز است. اهالی طوری با تو برخورد میکنندکه انگار سالهاست می شناسنت.عجب اعتماد به نفسی! در سلام برتو پیشی میگیرند،در خوش و بش با مسافران همچون میهمان در خانه ، رفتار میکنند. بارها شد که با اصرار از ما دعوت میکردند به منازلشان برویم ؛آری! در این نزدیکی،آبگیری دانم که آبش به صفا، زدوده تر از گریه عاشق است.

اگر دیار من نیز این حال و هوا را داشت، شاید از آسفالت خیابانش گل می رویید. شاید نه! حتـــــماً...

 به لحظات آخرین تماشایمان از پالنگان رسیده ایم . رو به پلّه های خروج از روستا میرویم. کودکِ پالنگانی را میبینم در اوج لذت بردن از بازی با ظرف آب معدنی!  سر و رویش همه خاک و ژولیدگی بچگانه. میخواهم بنشیند تا پرتره ای از او بگیرم وبه خیالش این گونه دست به کمر شدن، زیباترین ژستی است که میتواند بگیرد!

...و ظرف آبش را از پلّه ها رها میکند و باسرعت پی رسیدن به آن! نه از سی دی "بٍن تِن" خبری است ونه از" پِلی استیشن "!

دروازه خروج از روستا ی پالنگان ایستاده ایم که صدای جیغ و فریاد تعدادی بچه،کنجکاومان کرد. به دنبال صدا رفتیم تا به پشت در مدرسۀ روستا رسیدیم . در را که باز کردم چند تا دختر و پسر بچه مدرسه ای در حال بازی فوتبال بودن.

                                                                                                                                                یکی تیم دخترها، که 3 نفر بودن و تیم دیگه، 4 تا پسر.  گوشهام از جیغ زدن اونها داشت سوت میکشید، ولی تماشاشون آرومم میکرد و یاد آور کودکی هام بود.آخرش هم تیم دخترها بازی رو برد! این خانوم هم از بازی اخراج شده بود.

حسن ختام خیال انگیزی بود.

رفتن و ماندن،زیر آسمان نیلگون آبی،رنگ دیگری دارد. دراین خاک ، مثل دل مردمان کهنش ، هنوز میتوان مأمنی یافت. فارغ از هجوم سنگین اخبـــــار! خبر از سادگی است و روشنایی چشمانی که باز میشوندصبحدم با نور. مردمانش صبورند و سنگین و سیاه چشم. موسیقی طبیعت و شب های پر ستاره اش ، اما رمان نانوشته ای است که می برندت به تاریخ! انگار ستارگان کوچ کرده شهرمان اینجا جمعند، در این اردیبهشتِ بهشتی!



+ نوشته شده در دو شنبه 21 آبان 1394برچسب:,ساعت 6:20 توسط فردین احمدی |




انتخابات شورای شهر کامیاران مهندس زاهد نباتی
انتخابات شورای شهر کامیاران مهندس زاهد نباتی
انتخابات شورای شهر کامیاران مهندس هوشنگ مهدی
انتخابات شورای شهر کامیاران مهندس هوشنگ مهدی
انتخابات شورای شهر کامیاران مهندس زاهد نباتی
انتخابات شورای شهر کامیاران مهندس زاهد نباتی
ثبت حریم 20 اثر تاریخی
ثبت ملی روستای پالنگان و روستای ژیوار
پالنگان، سفری بیادماندنی به یک روستای پله‌کانی
جشن نوروز در استان کردستان روستای پالنگان
گزارش یک گردشگر از تاریخ وطبیعت پالنگان
دوره ارتفاع و فضای معلق (مریوان)
مدیر وبلاگ
مسابقات کشتی به مناسبت جام رمضان در شهرستان کامیاران
جشنواره نوروزی پالنگان، از روایت شکست اهریمن تا معرفی جاذبه های گردشگری+تصویر
فاصله بین کامیاران و روستای پالنگان
پالنگان زیباتر از ماسوله+ عکس
عکسهایی از پالنگان 2
برگزاری مراسم پر شکوه فرهنگی و هنری نوروز در پالنگان + تصاویر
سفری به کردستان - روستای پالنگان (از دید یک مسافر)
عکسهایی از پالنگان
پالنگان،کامیاران ،کردستان
کتیبه تنگی بر هورامان
مسابقه دوستانه کامیاران و روانسر به میزبانی شهر روانسر برگزار شد
هنرمند سیدمحمد صفایی
خوا له خوش بو حه ق شناس
مدیر ولاگ
شعر در وصف معلم
راهیابی گروه هنرهای نمایشی توسکا به چهارمین جشنواره منطقه ای زاگروس
زیبا بودن
در کلبه ما رونق اگر نیست صفا هست
هرس کردن درختان فضای سبز و ایجاد فرم های جذاب و متنوع
گلکاری بسیار وسیع در سطح شهر بوشهر
پس لرزه های تئاتر کامیاران و گروه هنری توسکا